neděle 7. října 2012

Trik se svickou



        Rozhodla jsem se s  vami podelit o trik, ktery jsem objevila. A to jak dostat zbytek vosku z vyhorele svicky tak, aby jsme sklo mohli jeste pouzit. Priznam se, ze tyhle 2 svicky jsem koupila jen pro ty sklenicky. Zaujalo me na nich krasne vicko a pripominaly mi cukrenku. Presne neco takoveho jsem hledala na drobnosti na nocni stolek jako je balzam na rty, ktery pouzivam vzdy pred spanim anebo gumicky do vlasu, ktere si stahnu tesne pred ulehnutim.

Jednoduse vychladlou, myslim tim pokojove teploty, ne tesne po zhasnuti plaminku,aby nehrozilo, ze sklo pukne, sklenicku vlozime do mrazaku. Tu moji jsem po pul hodine zkusila a byla pekne zmrzla.
 
 
        Vosk totiz zmenou teploty zmensi svuj objem, tim padem se odlepi od sten sklenicky a muzete ho pekne vyklopit. Vetsinou to jde skoro samo.
 
 
        Ja jsem si s malymi kousky pomohla nozem a ty uplne malinke kousicky sly umyt jen houbickou a jarem, mmm hodne jaru. A kdyz to nepujde, zkuste si na kuchynskou uterku nanest trosku detskeho olejicku nebo octu.
 
 
Svicky vymeneny za nove, za chvili mi pribude jeste krasnejsi vetsi cukrenka, urcite na ni najdu vyuziti, prijde mi trasne romanticka, mozna ze ji opravdu vyuziju na cukr, kdo vi.
 
Mimochodem, nedoporucuji vymyslet zlepsovaky typu aroma olejicek do svicky pro lepsi vuni bytu, vetsina olejicku je horlavych, oni sice po chvili vyhori, ale at vas to nezaskoci jako me, cerny dym neni nic prijemneho a vune spaleneho oleje taktez nic moc. Fotku pridavam na pobaveni.
 
 
 
        A tedy po vymyti zbyva jedine. Najit vyuziti. Hned me napadlo jak mam vsude gumicky do vlasu a kdyz potrebuju tak stejne zadnou nemam po ruce. Od ted budou vsechny pohromade, uvidime jak dlouho mi to vydrzi, protoze dalsi adept je kabelka a logicky koupelna.
 
 


 
 
 
 
 
        Mate taky radi svicky? Na me tohle obdobi prijde vetsinou se zacatkem podzimu, kdy se stmiva podstatne drive, a zacina prituhovat. Uvarim si caj, zalezu si pod deku s peknou knizkou nebo casopisem, zapalim si svicky, nejlepe s jemnou vuni a je mi dobre.

18 komentářů:

  1. Krása !
    Miluju když si v zimě zalezu pod deku , čtu si , piju čaj , venku je tma a třeba už sněží a k tomu mám zapálenou svíčku , nic neřešit nic nedělat je nejlepší relaxace ! :)
    Sleduju tě ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, horky caj a svicky s dekou to patri k sobe :)

      Vymazat
  2. sviečky su super dekorácia ... a ta krabička od nich je naozaj krásna :)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju svíčky, dělají nádhernou atmosféru a místnost je pak taková útulná:D:)

    OdpovědětVymazat
  4. Cool blog!What baout following each other?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. If you want, you can follow me, I have no problem with it :D

      Vymazat
  5. miluju svíčky! zvlášť v tomto ročním období :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aspon necim si musime to pochmurno rozjasnovat zejo :)

      Vymazat
  6. I love all the photos esp. your candles :)

    http://perlaxmakeup.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Já zase vyhořelou svíčku dám nachvíli do mikrovlnky a kapesníčkem vytřu vosk,takhle to zopakuju třeba třikrát a sklenička je jako nová!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tyhle "cukřenky" mám doma také pár dní. :) A také v nich mám různé věci. Jednu mám i na cukr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem je u Tebe videla :) a taky jsi v nich mela svicky?

      Vymazat