čtvrtek 13. prosince 2012

Frosty weather skin care

Když udeří opravdové mrazy, moje plet velmi trpí. Nejen pleť, ale i rty, ty možná ještě víc, taky ruce a nehty. Proto se snažím jak můžu, abych škody napravila, nebo lépe jim předešla. Ráda se podělím se zkušenostmi s výrobky, které používám v tomto počasí a které považuji jako top :)



PLEŤ


Když se teploty stahují k nule nedejbože pod nulu, moje pleť se prostě vysuší, nadělají se mi šupinky a to hlavne na nose a v okolí nosu. Večer mám po celém dni takové tenké vrásky a celkově pleť je napjatá a mám pocit jakoby i ztenčená. Celý tento problém přisuzuju dehydrataci. A proto mazat mazat mazat. Kdo maže, ten jede. Nejvíce se mi osvědčily mastnější a výživnější krémy. Kupodivu je moje pleť pěkně vsákne a nejsem z nich přemaštěná. Kdybych tyto krémy použila v létě, lesknu se jak psí kulky :)


La Roche-Posay TOLERAINE Riché - uklidňující ochranný krém pro intolerantní pleť, okamžitě sklidní pokožku s pocity pnutí, neobsahuje ani žádné konzervanty ani není parfemovaný, je lehké konzistence, dobře se roztírá. Když ho použiji přes noc, ráno mám pleť krásně jemnou a přes den hydratovanou.
A-DERMA sensiphaze je sice určený pro velmi suchou pleť, já ho používám převážně na noc, když potřebuji pleť po náročném dni opravdu dobře zregenerovat a hydratovat, často po sauně, která působí na pleť jako zázrak anebo po horké sprše. Velmi dobře se roztírá a rychle se vsakuje do pokožky. Krém taky pusobí proti zčervenání pleti a vyhovuje i citlivé pleti.
Biotherm SKIN ERGETIC je můj hodně oblíbený krém, používám ho celoročně ať už více či méně často. Už jsem o něm psala tady, ma rozjasňující účinky, je nadupaný vitamínama a i tak voní, jak ovocně-zeleninová sťáva. Jsem s ním nadmíru spokojená.

RTY


S těmi má v mrazech problém snad každý. Vysušené rty nejsou nic hezkého ani nic příjemného. Moje rty navíc úměrně tmavnou s klesající teplotou. Čím chladněji, tím tmavěji červené  a to se mi nelíbi. Chce to opět mazat a mazat. Vždyť máme tolik voňavých i dobře chutnajících balzámů.


NUXE Lip Moisturizing Stick je asi to nejlepší, co jsem doteď na rty objevila. Je v praktické tyčince, kterou mám vždy u sebe a mažu si rty v průběhu celého dne, no..snad milionkrát :) Obsahuje výtažky z medu a slunečnicového oleje a krásně voní, typickou Nuxáckou vúní, jemně bylinkově. Trochu po citrônech.
BURT`S BEES Lip Balm Pomegranate je mírně tónující ale opravdu mírně, dodá takový jemně růžový nádech, krásně voní a je skvěle hydratační k tomu navíc 100pro přírodní, taky jedna z nej věcí co jsem na rty objevila.
CLARINS Extra Firming Lip & Firming Balm funguje skvěle, hydratuje, zdá se mi, ze i malinko  vyhlazuje vrásky na rtech, obsahuje samé skvělé věci jako bambucké máslo a olej z malinových semen. Jediné, co bych mu vytkla je balení v kelímku, do kterého musíte nehygienicky sáhnout, ale zvládám to. Davám si ho na rty většinou před spaním, často ho střídám s růžovým kouzelným vajíčkem od Oriflame :)

RUCE


Ruce jsou jedna z částí těla, kterými se hodně prezentujeme. Často se mi dělávaly tzv. záděry a ruce hrubly a na dotek byly nehezky suché jakoby ztratily prirozenou vláčnost. Není nad to, objevit skvělý krém na ruce.


L`OCCITANE Mango Hand Cream plní svou funkci na jedničku a k tomu nádherně voní. Rychle se vztřebává a nezanechává mastné ruce. Pro mě uplně ideální krém na běžné používání.
Avene Cold Cream je mastnější krém s neutrální vůní, koupila jsem ho příteli, který má neusáale suché ruce a teď o to více a je s ním spokojen
Clarins Creme Juenesse Hand and Nail Treatment Cream tento krém skvěle hydratuje, není mastný, což je jeho velké plus, dokonce potlačuje pocení a brání vzniku pigmentových skvrn a vyživuje i nehty.

NEHTY


Moje nehty bývaly vždy už začátkem podzimu v katastofálním stavu i když jsem si ruce mazala, nehty byly lámavé, tvrdé, ale suché a stačilo rukou narazit a nehet se tak nepříjemně roztřepil. Letos jsem se začala dívat po nějakém šikovném přípravku a našla jsem Essie Nourish Me intenzivni hydratační bázi, používám ve dvou vrstvách pod barevný lak a osvědčila se na jedničku, můžu opravdu jen doporučit.


6 komentářů:

  1. no jo, ja som tiez susienka, takze v zime si odtrpim svoje :) Vies co sa mi este osvedcilo? Nejaka dobra pletova maska, silne hydratacna a vyzivna, aspon dvakrat tyzdenne. Dost to pomaha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké masky používáš? Já se musím přiznat, že mám doma převážně čistící.

      Vymazat
  2. skvělý článek a krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Tolik luxusní kosmetiky pohromadě, to je náááádhera.

    OdpovědětVymazat