neděle 22. července 2012

Neni Essie jako Essie...

Ahoj,

dneska jsem si udelala radost a poridila si krasny essie lak v odstinu Mint candy apple. Lak uz jsem mela vycihly v obchode dlouho, ale nedavno jsem si rikala, ze laku mam vic nez dost. Ale tak...tenhle jeste nemam :) i kdyz podobny...ne, je uplne jiny...uvidite. Navic, aby jsem furt nekupovala neco tak bezhlave a spontanne, protoze ty spontanni nakupy u me teda nic moc, udelala jsem si wishlist. Takze mala cast wishlistu splnena. Tady je:




Nanasi se dobre, neni ani moc husty, ani moc ridky, akorat (lak teto kategorie by byt mel) prvni vrstva ale skoro pruhledna, strasne se ''carkuje'', druha ale vsechno zakryla a sjednotila. Na nehtech vypada krasne, sveze, proste Mint. Takovy, jaky jsem chtela.




Abych pravdu rekla, znacka essie mi do ted mic moc nerikala. Zrovna ted u nas probiha medialni masaz na Essie laky, jsou vsude, televize, casopisy, v parfumeriich maji ruzne promo akce, ale stale jsem odolavala. Mozna proto, ze zrovna ten lak, co jsem mela doma ja, byl totalni propadak. Srovnani tady:




Jak vidite, ruzovy odstin 545 Pink glove service je jeste stara lahvicka bez bileho napisu na boku baleni. Jeste je to i stary, resp. zastaraly stetecek temer neschopny pohodlneho nanaseni. Narozdil od lepsiho sirsiho stetecku je to je jakasi cuprina, kdejaky levny drogerkovy lak ma lepsi stetecek.



Chvilema jsem premyslela jestli to spise neni nejaky podlak, nadlak, vyziva, vytvrzovac...ale neni.



O pigmentaci a krycich schopnostech se v superlativej ani mluvit neda. Hruza, katastrofa, bohuzel. Nejen ze lak (i po letech haha) je stale moc ridky, stetinku musim na kazdy nehet namocit tak 3x a pripadate si jako blazen, protoze nevidite zadny odstin laku. ( ten Artdeco se tam jen tak nejak primotal )




Tady je srovnani s jinym lakem, mym oblibenym, taky ne uplne moc krycim, ale presne takhle mi to vyhovuje. Celkove mam rada ne uplne kryci laky u ruzovych, telovych a nude barev. Takova prirozenejsi alternativa francouzske manikury, protoze snehove bile konecky s ostrym ohranicenim mezi bilou a telovou nebo jakkoukoli uz mi prijdou trochu kycovite. Ale taky jsem nosivala :) Tady jsou dalsi fotky, musim rict, ze obe lahvicky mi prijdou docela fotogenicke :)



Numero uno mezi ruzovymi laky Essence Colour & go v odstinu Sweet as candy.


Na zaver jeste male srovnani prvniho mentolkoveho laku s jinym.


Jde opet o lak Essence Colou & go, odstin You belong to me, takove levnejsi varianta i tento je pekny ale tmavsi. Essina :) mi jde lepe k super mint kalhotam.  I kdyz jsem mozna lak essie kritizovala, nemuzu rict, ze tuhle znacku nemam rada, ale proste kdyz budu v DMku radsi si vemu essence, me ty laky drzi, nemuzu si stezovat na odloupane rozky nebo osoupane spicky. Pouzivam top coaty a rada barvy stridam.

Dekuji vsem za precteni, budu moc rada kdyz mi nechate komentar, rada si vsechny prectu, zajimaji me vase nazory i kritika a taky vase zkusenosti.

Jeanny


12 komentářů:

  1. pekny fotky, ja mam taky hodne essence laku, jsou dobry

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, úplně lahodí mému oku. Od Essence, ten růžový, mám taky, dělá krásnou jemně růžovou barvu, nehty s ním vypadají upraveně.

    OdpovědětVymazat
  3. Mentol lak si musím určitě pořídit na léto!!♥

    OdpovědětVymazat
  4. Mas hezke fotky
    Lenca

    OdpovědětVymazat
  5. Ten Essie modrý je luxusní, přesně takový bych si přála! Myslela jsem si, že podobný bude lak China Glaze Kinetic Candy z jarní kolekce, ale byla jsem z něj upřímně zklamaná :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Jakto, ze zklamana? Ja ho znam jenom z fotek, ale vypada obdobne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě! Já čekala něco jako je tenhle od Essie, ale místo toho dorazila šedomodrá, kterou jsem nazvala blátivou modrou..

      Tak nevím, jestli jsem si na eBay koupila padělek, nebo je ten lak fakt tak hnusný(v porovnání s tím co jsem očekávala)..

      Vymazat
    2. :((( hm... zvlastni, no ale na padelky bacha, uz jsem si taky jeden koupila, tzzz. Napsala si jim aspon ze je to hruza to, co poslali?

      Vymazat